”Att växla och mixa språk”

2011/2012 studerade jag på masterutbildningen i teater vid Teaterhögskolan i Malmö.
Min inriktning var dramatiskt skrivande och under året undersökte jag flerspråkighet på scen. Jag sökte efter metoder att använda flerspråkighet på scen utan att att använda tekniska lösningar och samtidigt inte förlora begripligheten. Jag utforskade hur flerspråkigheten kan integreras i den dramatiska berättelsen.
Jag har tidigare gjort flera produktioner på Teater Foratt som blandar svenska engelska och arabiska, bl.a. Inifrån revolutionen (2011) och Stilett (2009) och ville nu utveckla det flerspråkiga berättargreppet.
Under hösten 2011 gjorde jag två projekt; Aischa och Bäraren där jag på olika sätt integrerade flerspråkighet.
Det tredje projektet var ”JaLaDa”, en barnpjäs som blandar arabiska, svenska och rumänska, som var en samproduktion med Teater Foratt och som spelats på flera scener under året.

Som avslutning på studierna skrev jag ett magisterarbete ”Att växla och mixa språk” som undersökte flerspråkighet i det dramatiska skrivandet.
Arbetet bestod av pjäsen Hakim&Nadia som blandar franska, svenska och arabiska, och en uppsats om mitt arbete med pjäsen och mina tankar om flerspråkig teater.
Är du intresserad av att läsa magisterarbetet? Mejla mig på: vanjaisacson@gmail.com